30 days of gaming: Day 2: Your favorite character

Door CZero op woensdag 6 april 2011 15:11 - Reacties (1)
Categorie: 30 Days of Gaming, Views: 3.090

Ik zag dat Onok zijn 2e dag gepost heeft, dus ik voeg die van mij ook weer toe :)

Ook deze vind ik weer bizar lastig. Het is moeilijk te kiezen uit zoveel jaren gaming... Ik heb een paar keuzes gemaakt uit de vele jaren van gaming, vrees dat ik echt wat goede keuzes over het hoofd zie, maar ben toch wel in mijn nopjes met mijn eindconclusie, waar ik het gevoel heb een jeugdvriend teruggevonden te hebben. Alleen het eraan denken toverde al weer een glimlach op mijn gezicht :).

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/04/Games-02-God-Of-War-2-07-1600-300x225.jpg
Een van de beste denk ik dat toch God of War voor me is. Kratos. Dit omdat ik vond dat deze videogame character verreweg het beste te begrijpen was. Hij is door de goden genaaid, goed en herhaaldelijk. Ze hebben hem gek gemaakt, zijn eigen gezin laten afslachten, vervolgens telkens beloften gedaan, om hem telkens weer te belazeren. Kratos is gek van woede en bitterheid. En dat begrijp je ook echt. Zeldzaam dat ik zoveel begreep van de drijfveer van een hoofdpersoon.

Ik heb al meerdere keren Duke Nukem zien terugkomen in de andere posts. Alhoewel ik dat inderdaad een meesterwerkje van (foute) persoonlijkheid vind zou ik als 2e alternatief Ben van Full Throttle willen aandragen.

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/04/fullthrottleweapon1-300x2251.jpg
Ik vond Ben sympathiek. Ook had hij die goede stille stoere humor die er wel bij paste. Hij was geen zelfverkozen koning, maar echt wel iemand die direct respect af dwong. Oneliners als "You know what would look good on your nose? The bar!" of na het intrappen van een deur: "I, uh, fixed your door. It was sticking." Stille goede droge kritiek en humor, met een erg passende voicecasting. Een van de eerste games waarin ik de muziek en voiceacting bijzonder goed vond!

Full Throttle: http://www.youtube.com/watch?v=PktBJ6HpNJQ

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/04/apples1-300x225.png
Maar eigenlijk, de character waar ik de meeste lol van heb gehad is toch wel Max. Van Sam & Max Hit the Road. Wat heb ik vaak en veel gelachen om dit psychopatische, angstaanjagende, zeer verontrustende, hilarische en misdaadbestrijdende knuffelkonijn. Hij is nergens bang van, heeft overal een totaal ongerelateerde†anekdote†voor. Heeft veel referenties van "eerdere voorvallen", "afspraken met zijn psychiater" en zijn voorkeur voor snel en hard geweld is overal in terug te zien. De durf van het duo, omgeven door volledige waanzin. Wat een fout konijn was dit!

Sam: Who was that?
Max: I don't know, but if it weren't for the sheer carefree innocence of this carnival, I'd be breaking his kneecaps.
Sam: You're a demonic little imp, Max.

Sam & Max: http://www.youtube.com/watch?v=4yWnnk9fyJE

De andere lopende blogs over dit onderwerp:

DaniŽlle
Lieneke
Herman
Mark

Volgende: Mijn favoriete apps op de Samsung Galaxy S2 07-'11 Mijn favoriete apps op de Samsung Galaxy S2
Volgende: Day 1: Very first video game (30 Days of Gaming) 04-'11 Day 1: Very first video game (30 Days of Gaming)

Reacties


Door Tweakers user onok, woensdag 6 april 2011 17:02

echt, al die karakters die je noemt ken ik niet :P
Weird :)

Reageren is niet meer mogelijk