Mijn favoriete apps op de Samsung Galaxy S2

Door CZero op dinsdag 5 juli 2011 19:00 - Reacties (14)
Categorie: Techniek, Views: 27.917

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/Samsung-Galaxy-S-21-300x234.jpg
Herman vroeg of ik een review wilde schrijven over de Samsung Galaxy S2. De reden van deze vraag was zodat hij straks meteen aan de gang zou kunnen met zijn zojuist gekochte S2, welke eerdaags wel op de mat zal liggen. Vandaar mijn besluit om in plaats van een review vooral een stuk te schrijven over mijn gebruik van deze foon :D.

Rooten of niet rooten?

Dat is meteen de eerste vraag die ik had. Heeft het zin en wat zijn de gevolgen? Dit wil je natuurlijk besluiten voor je de boel echt in gebruik neemt. Het antwoord bleek gelukkig eenvoudig: Jah. Het is makkelijk om te doen en het mag. Google heeft laten weten dat je wanneer je root geen video's meer mag huren, verder is het toegestaan. Lijkt me een redelijke trade-off? :) Ook Samsung legt je geen haarbreed in de weg. Sterker nog: ze staan het toe en voegen enkel een uitroepteken aan je boot toe, dat je een custom rom boot. Overigens is die ook al weer weg bij me :). Het "Waarom rooten?" is natuurlijk een relevantere vraag. Daar had ik oorspronkelijk 1 reden voor: het kunnen gebruiken van Titanium Backup. Deze app leek me onwijs handig en er was root voor nodig. Ondertussen heb ik er al aardig wat redenen bijgekregen, een aantal hacks die mijn toestel fijner maken. Maar die zullen we verderop nog wel tegenkomen...

Fijne apps

Titanium Backup
Zoals je hierboven al las was dit mijn oorspronkelijke reden om de telefoon te rooten. Deze App is in staat je gehele telefoon te backuppen, inclusief userdata en settings. Vervolgens kan hij gescheduled incremental backups uitvoeren. Hiermee kan je je gehele telefoon dus eenvoudig restoren. Daarnaast moet deze restore zelfs tussen verschillende versies van Android werken. Lijkt me heerlijk dus. Helemaal briljant aan deze app is dat hij ook nog eens de functionaliteit sync to dropbox mogelijk maakt. Kortom, je hele telefoonbackup staat online in je Dropbox. Hoe vet is dat :D.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/TitaniumBackup-150x150.jpg

Twitter
Mjah, wat moet ik hier verder over zeggen? De officiŽle twitter-app vind ik bij verreweg de fijnste client die er is voor Android. Andries hangt bijvoorbeeld nog stevig Tweetdeck aan, maar ik vind hem ruk.

Dropbox
Ook deze lijkt me duidelijk. Werkt super en als je van de iPhone afkomt zal je al snel beginnen te merken waarom Android en dan met name Context-Sensitive werken top is. Je kiest in welke app dan ook "Send to" en tussen je keuzes staat na deze installatie "Send to dropbox Folder", zoals eigenlijk vrijwel alle andere software die iets met input of files zou kunnen doen.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/snap20110704_142604-150x150.png

WhatsApp
Deze spreekt ook wel voorzich.

Sports tracker
Sports tracker is van oudsher mijn favoriete sports-app. Goede logging van allerlei gegevens op een prettige wijze gepresenteerd, compleet met "social-network" eromheen. Super geschikt om te fietsen, rennen of wat dan ook. Hij ondersteund de polar wear bluetooth hartband. Ik vind het een bijzondere aanrader. Deze is sinds een maand beschikbaar voor de iPhone en sinds een week ook voor Android.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/snap20110705_121704-150x150.png

GMail
Een heel wat betere app dan de standaard email app van Samsung. Ik gebruik nu in de praktijk voor mijzelf de GMail app, voor mijn werkmail gebruik ik de samsung mail app.

Waze
Een soort tomtom hd traffic, maar dan gratis door mensen die bijdragen op vrijwillige wijze. Steeds een beetje meer volwassen is het er toch 1 om in de gaten te houden.

Repudo
Ook beschikbaar voor iPhone, een geocaching achtige, welke digitale objecten op plaatsen door de wereld kan achterlaten, welke door mensen terplaatse kunnen worden opgepikt.

Google Goggles
Eigenlijk meer omdat het freaky is wat hij allemaal herkend. Werkt beter dan de iPhone app op dit moment, erg leuk om mee te spelen. Werkt als barcodescanner, maar herkend ook veel objecten.

Reader
De officiŽle Google Reader client. Erg goed en prettig in het gebruik wanneer je google reader gebruikt.

KeePassDroid
Als je KeePass gebruikt, een wachtwoorden database, mag deze natuurlijk niet missen in combinatie met Dropbox.

IMO
Op dit moment wat mij betreft de beste Android IM client.

Rabo Bankieren en SMS betalen
Lijkt me duidelijk wanneer je daar bankiert, alhoewel SMS betalen voor iedereen is.

Wifi Analyzer
Geen screenshot omdat ik hier enkel tussen bedrijfsnetwerken zit, maar een grafisch overzicht van alle netwerken binnen bereik. Compleet met kanalen etc. Erg prettig om even te kunnen vinden waar je het slimste met je eigen app gaat zitten, of gewoon om te zien wat er om je heen gebeurd.

QR Droid
Wat mij betreft verreweg de beste QR scanner voor Android.

ShootMe
Simpele app die zorgt dat je screenshots kan maken door je telefoon te schudden. Je kan standaard op dezelfde wijze als op de iPhone screenshots maken, maar met deze lukt het gewoonweg beter met dialogen etc. op het scherm. Root voor nodig!

Flashlight
Een zaklamp functionaliteit. Veel slimme opties, werkt heerlijk. Gewoon de gratis versie.

Docs
Als je googledocs gebruikt is dit je dropbox achtige client.

ConnectBot
SSH client voor op android. Mijn voorkeur!

SoundHound
Gewoon de gratis versie om direct muziek te herkennen die op de radio is.

2X Client
Gratis remote desktop client voor Windows.

GTasks
Google tasks, maar dan met reminders, synct volledig met je google tasks. Heerlijk en overzichtelijker dan wat je van google krijgt!

DelayedLock
Heb ik voor betaald. Zorgt dat je telefoon niet meteen weer gelocked is als je het scherm 2 seconden uit had. Hoge kwaliteit van leven inruil, is het geld meer dan waard.

3G Watchdog
Gratis versie, kan je je internetverbruik eenvoudig zien.

SwiftKey
Wat mij betreft bij verreweg de fijnste en snelste input voor je telefoon. Maand trial, daarna zonder scrupules voor een euro gekocht ofzo.

AddFree
Blocked adds in gratis apps en sites. Werkt fantastisch goed. Requires root.

Location Spoofer
Je raadt het nooit, requires root. Wat je ermee kan laat ik aan je fantasie over.

Games!

Ja, games horen er ook bij. Hier een korte opsomming van wat ik echt leuk vind.

Alchemy
Zelf elementen maken. Heel dom, heel suf, toch leuk!

Angry Birds
duh.

Battleheart
Voor betaald, erg leuk om te doen vind ik.

Robotek
Gratis game, ik blijf hem spelen. De leukste wat mij betreft zelfs. 1 keer een 60ct inapp purchase gedaan zodat ik ook duel en recharge mag doen voortaan. Bizar leuk als je hem even door hebt.

Volgende: Vorige week: Social Media Day 040 07-'11 Vorige week: Social Media Day 040
Volgende: 30 days of gaming: Day 2: Your favorite character 04-'11 30 days of gaming: Day 2: Your favorite character

Reacties


Door Tweakers user Roytoch, dinsdag 5 juli 2011 19:21

Tipje trouwens, druk de homeknop in en daarna, terwijl je de homeknop nog inhoudt, de powerbutton rechts. Dan maak je een screenshot, geen thirdparty appje voor nodig :)

Door Tweakers user Thinkreal_, dinsdag 5 juli 2011 19:22

Repudo is een soort layar als ik het niet mis heb?
Leuke apps :+

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 5 juli 2011 19:37

rooten mag, van google, maar denkt de leverancier (bijv. t-mobile) daar ook zo over als je dat doet met hun toestel en vervolgens sw gerelateerde problemen hebt?

Door Tweakers user Pogostokje, dinsdag 5 juli 2011 20:58

rooten mag, van google, maar denkt de leverancier (bijv. t-mobile) daar ook zo over als je dat doet met hun toestel en vervolgens sw gerelateerde problemen hebt?
Netwerken sturen de telefoon vaak door naar een reparatie punt. In de reparatie handleiding staat dat als het toestel geroot is of niet officiele firmware draait, dat daarmee alle garantie per direkt vervalt. Die handleiding kun je gewoon vinden op internet overigens als je wat zoekt, inclusief die tekst.

Dus, het 'mag' wel maar je moet niet met niet-officiele software om support komen vragen.

Door Tweakers user IStealYourGun, woensdag 6 juli 2011 08:41

Paar puntjes:
Ik bezig nu My Tracks en Runkeeper weet je toevallig in welke mate Sports tracker beter is (als die al beter is) Op eerste heeft Sports tracker meer users?

Is DelayedLock tegenwoordig niet een standaardfunctie in Android? Op mijn HTC Desire kan het in elk geval, maar ik dacht dat dit een functie was van Android.

Tegen een app als addfree ben ik persoonlijk tegen, ik zie die reclames als een noodzakelijk kwaad voor (voornamelijk) hobbyisten om een beetje geld te verdienen aan hun werk. Daarbij heb ik nog geen irritante reclame gevonden bij android, in tegenstelling tot het inetnet waar ik soms mijn addblocker wel gebruik voor de echt irritante reclames.

Door Tweakers user GZFan, woensdag 6 juli 2011 09:13

Addfree
Liev voor de developers.... :'(

Door Tweakers user yay, woensdag 6 juli 2011 09:28

Thanks voor deze blog en de apps suggesties. :)

Door Tweakers user CZero, woensdag 6 juli 2011 09:34

IStealYourGun schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 08:41:
Ik bezig nu My Tracks en Runkeeper weet je toevallig in welke mate Sports tracker beter is (als die al beter is) Op eerste heeft Sports tracker meer users?

Is DelayedLock tegenwoordig niet een standaardfunctie in Android? Op mijn HTC Desire kan het in elk geval, maar ik dacht dat dit een functie was van Android.
Ik heb de interface van sports-tracker en het sharen van de data altijd mooier en overzichtelijker gevonden. Veel in de kwaliteit zal het waarschijnlijk niet schelen. Het gebruik bevalt me gewoon.

Delayed lock is geen standaard onderdeel van Android denk ik, aangezien ik het niet had :). Ik weet dat het in de Cyagenmod zit en in een aantal interfaces, waaronder dus op de Desire.

Door Tweakers user CZero, woensdag 6 juli 2011 09:36

GZFan schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 09:13:
[...]

Liev voor de developers.... :'(
Mee eens. Maar het wordt veel gebruikt, is dus populair en het melden waard. Ik vroeg me al af of ik de enige was met gewetenswroeging daarbij, aangezien iedereen daar makkelijk overheen stapt. De apps met reclame storen me niet, waar het me wel stoort is de investering vaak een euro om ervan af te zijn.. Ik koop liever..

Door Robert Flens, zondag 7 augustus 2011 11:20

Hallo,
ik heb sinds kort de Galaxy S2 maar krijg twitter niet werkend op de telefoon en kan de juiste app ook niet vinden. Kun je me op weg helpen .
Bij voorbaat vriendelijke dank.
Robert

Door Claudia, woensdag 7 september 2011 20:40

Robert Flens schreef op zondag 07 augustus 2011 @ 11:20:
Hallo,
ik heb sinds kort de Galaxy S2 maar krijg twitter niet werkend op de telefoon en kan de juiste app ook niet vinden. Kun je me op weg helpen .
Bij voorbaat vriendelijke dank.
Robert
moet je fv naar market gaan en de twitter daar douwnloaden
twitter, inc de normale ik heb hem ook en bij mij werkt die prima
Gr Claudia

Door Johnny, donderdag 15 december 2011 13:55

Ik heb ook een Galaxy S2 en het lukt mij maar niet om mijn Twitter account te openen op de telefoon. Welke app ik ook gebruik, ik krijg steeds de melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt met twitter. Inloggen op de pc lukt wel. Als ik Twitter open via de social hub op de Galaxy S2 dan lukt het wel. Ik will gewoon met de originele Twitter app werken, hoe krijg ik dat voor elkaar?

Door Renee, dinsdag 3 april 2012 21:10

Hallo,

Ik heb vanaf morgen een galaxy s2, 2e hands via marktplaats. Kan ik deze ook rooten?
Verder: ik heb er verder geen ballen verstand van....als ik zelf ga lopen klooien, kan het dan ook verschrikkelijk mis gaan?

Ik hoor het graag!

Groet Renee

Door beest, dinsdag 23 juli 2013 12:01

[quote]Roytoch schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 19:21:
Tipje trouwens, druk de homeknop in en daarna, terwijl je de homeknop nog inhoudt, de powerbutton rechts. Dan maak je een screenshot,

Werkt niet JONGUH!

Reageren is niet meer mogelijk