Subliminal: Automatische ondertiteling!

Door CZero op dinsdag 25 oktober 2011 09:37 - Reacties (9)
CategorieŽn: Mediacenter, Techniek, Views: 18.193

Ondertussen zijn er erg veel simpele plugins voor XBMC, MediaPortal en andere spelers om ondertiteling of zelfs passende†ondertiteling te downloaden. Die schuine letters lijken me duidelijk: vaak vind je ondertiteling, maar die klopt ook vaak niet. Je moet precies de goede versie vinden, die hoort bij de release die je voor je hebt. Heb je de verkeerde, dan lopen ze niet synchroon. En dat is erg irritant! Nu is er de tool Subliminal (fork van Periscope), welke automatisch voor al je bestanden de correcte ondertiteling zoekt, eerst op basis van de hash van je file (altijd prijs dus), als hij die niet vindt gaat hij over op zoeken op filename. Het programma is nog wat pril, het geeft bakken met foutmeldingen en lijkt slecht te werken. Toen ik hem teleurgesteld had uitgezeten bleek hij daarna fantastisch gewerkt te hebben, ondanks dat het niet zo leek.

Eigenlijk had ik voor alles de goede en synchrone ondertiteling binnen. Een dikke aanrader dus!

Onder windows kan je het ook draaien, daar heb je Python en wat andere tools voor nodig. Omdat deze week mijn mediapc stuk ging heb ik dit meteen al in de praktijk kunnen testen op mijn windows machine. Met windows 7 64bit bleek dit nog even wat haken en ogen te hebben. Dus volg de handleiding die ik hier link (gezien subliminal een fork is van periscope kan je persicope vervangen door subliminal):†Gebruik de windows handleiding...†Maar let op!
  • Gebruik Python 2.7 (met de nieuwere werkt het niet...)
  • Installeer dan Setuptools door ez_setup.py te downloaden en uitvoeren (door python.exe ez_setup.py
  • Vervolg de handleiding bij beautifulsoup
  • Installeer subliminal ipv periscope (duh ;) )
Vervolgens kan je hem op een directory loslaten met bijvoorbeeld het commando (hij duikt zelf de subdirectories in):

python c:\Python27\Scripts\subliminal -l en e:\Series

Mijn favoriete apps op de Samsung Galaxy S2

Door CZero op dinsdag 5 juli 2011 19:00 - Reacties (14)
Categorie: Techniek, Views: 27.918

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/Samsung-Galaxy-S-21-300x234.jpg
Herman vroeg of ik een review wilde schrijven over de Samsung Galaxy S2. De reden van deze vraag was zodat hij straks meteen aan de gang zou kunnen met zijn zojuist gekochte S2, welke eerdaags wel op de mat zal liggen. Vandaar mijn besluit om in plaats van een review vooral een stuk te schrijven over mijn gebruik van deze foon :D.

Rooten of niet rooten?

Dat is meteen de eerste vraag die ik had. Heeft het zin en wat zijn de gevolgen? Dit wil je natuurlijk besluiten voor je de boel echt in gebruik neemt. Het antwoord bleek gelukkig eenvoudig: Jah. Het is makkelijk om te doen en het mag. Google heeft laten weten dat je wanneer je root geen video's meer mag huren, verder is het toegestaan. Lijkt me een redelijke trade-off? :) Ook Samsung legt je geen haarbreed in de weg. Sterker nog: ze staan het toe en voegen enkel een uitroepteken aan je boot toe, dat je een custom rom boot. Overigens is die ook al weer weg bij me :). Het "Waarom rooten?" is natuurlijk een relevantere vraag. Daar had ik oorspronkelijk 1 reden voor: het kunnen gebruiken van Titanium Backup. Deze app leek me onwijs handig en er was root voor nodig. Ondertussen heb ik er al aardig wat redenen bijgekregen, een aantal hacks die mijn toestel fijner maken. Maar die zullen we verderop nog wel tegenkomen...

Fijne apps

Titanium Backup
Zoals je hierboven al las was dit mijn oorspronkelijke reden om de telefoon te rooten. Deze App is in staat je gehele telefoon te backuppen, inclusief userdata en settings. Vervolgens kan hij gescheduled incremental backups uitvoeren. Hiermee kan je je gehele telefoon dus eenvoudig restoren. Daarnaast moet deze restore zelfs tussen verschillende versies van Android werken. Lijkt me heerlijk dus. Helemaal briljant aan deze app is dat hij ook nog eens de functionaliteit sync to dropbox mogelijk maakt. Kortom, je hele telefoonbackup staat online in je Dropbox. Hoe vet is dat :D.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/TitaniumBackup-150x150.jpg

Twitter
Mjah, wat moet ik hier verder over zeggen? De officiŽle twitter-app vind ik bij verreweg de fijnste client die er is voor Android. Andries hangt bijvoorbeeld nog stevig Tweetdeck aan, maar ik vind hem ruk.

Dropbox
Ook deze lijkt me duidelijk. Werkt super en als je van de iPhone afkomt zal je al snel beginnen te merken waarom Android en dan met name Context-Sensitive werken top is. Je kiest in welke app dan ook "Send to" en tussen je keuzes staat na deze installatie "Send to dropbox Folder", zoals eigenlijk vrijwel alle andere software die iets met input of files zou kunnen doen.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/snap20110704_142604-150x150.png

WhatsApp
Deze spreekt ook wel voorzich.

Sports tracker
Sports tracker is van oudsher mijn favoriete sports-app. Goede logging van allerlei gegevens op een prettige wijze gepresenteerd, compleet met "social-network" eromheen. Super geschikt om te fietsen, rennen of wat dan ook. Hij ondersteund de polar wear bluetooth hartband. Ik vind het een bijzondere aanrader. Deze is sinds een maand beschikbaar voor de iPhone en sinds een week ook voor Android.
http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/07/snap20110705_121704-150x150.png

GMail
Een heel wat betere app dan de standaard email app van Samsung. Ik gebruik nu in de praktijk voor mijzelf de GMail app, voor mijn werkmail gebruik ik de samsung mail app.

Waze
Een soort tomtom hd traffic, maar dan gratis door mensen die bijdragen op vrijwillige wijze. Steeds een beetje meer volwassen is het er toch 1 om in de gaten te houden.

Repudo
Ook beschikbaar voor iPhone, een geocaching achtige, welke digitale objecten op plaatsen door de wereld kan achterlaten, welke door mensen terplaatse kunnen worden opgepikt.

Google Goggles
Eigenlijk meer omdat het freaky is wat hij allemaal herkend. Werkt beter dan de iPhone app op dit moment, erg leuk om mee te spelen. Werkt als barcodescanner, maar herkend ook veel objecten.

Reader
De officiŽle Google Reader client. Erg goed en prettig in het gebruik wanneer je google reader gebruikt.

KeePassDroid
Als je KeePass gebruikt, een wachtwoorden database, mag deze natuurlijk niet missen in combinatie met Dropbox.

IMO
Op dit moment wat mij betreft de beste Android IM client.

Rabo Bankieren en SMS betalen
Lijkt me duidelijk wanneer je daar bankiert, alhoewel SMS betalen voor iedereen is.

Wifi Analyzer
Geen screenshot omdat ik hier enkel tussen bedrijfsnetwerken zit, maar een grafisch overzicht van alle netwerken binnen bereik. Compleet met kanalen etc. Erg prettig om even te kunnen vinden waar je het slimste met je eigen app gaat zitten, of gewoon om te zien wat er om je heen gebeurd.

QR Droid
Wat mij betreft verreweg de beste QR scanner voor Android.

ShootMe
Simpele app die zorgt dat je screenshots kan maken door je telefoon te schudden. Je kan standaard op dezelfde wijze als op de iPhone screenshots maken, maar met deze lukt het gewoonweg beter met dialogen etc. op het scherm. Root voor nodig!

Flashlight
Een zaklamp functionaliteit. Veel slimme opties, werkt heerlijk. Gewoon de gratis versie.

Docs
Als je googledocs gebruikt is dit je dropbox achtige client.

ConnectBot
SSH client voor op android. Mijn voorkeur!

SoundHound
Gewoon de gratis versie om direct muziek te herkennen die op de radio is.

2X Client
Gratis remote desktop client voor Windows.

GTasks
Google tasks, maar dan met reminders, synct volledig met je google tasks. Heerlijk en overzichtelijker dan wat je van google krijgt!

DelayedLock
Heb ik voor betaald. Zorgt dat je telefoon niet meteen weer gelocked is als je het scherm 2 seconden uit had. Hoge kwaliteit van leven inruil, is het geld meer dan waard.

3G Watchdog
Gratis versie, kan je je internetverbruik eenvoudig zien.

SwiftKey
Wat mij betreft bij verreweg de fijnste en snelste input voor je telefoon. Maand trial, daarna zonder scrupules voor een euro gekocht ofzo.

AddFree
Blocked adds in gratis apps en sites. Werkt fantastisch goed. Requires root.

Location Spoofer
Je raadt het nooit, requires root. Wat je ermee kan laat ik aan je fantasie over.

Games!

Ja, games horen er ook bij. Hier een korte opsomming van wat ik echt leuk vind.

Alchemy
Zelf elementen maken. Heel dom, heel suf, toch leuk!

Angry Birds
duh.

Battleheart
Voor betaald, erg leuk om te doen vind ik.

Robotek
Gratis game, ik blijf hem spelen. De leukste wat mij betreft zelfs. 1 keer een 60ct inapp purchase gedaan zodat ik ook duel en recharge mag doen voortaan. Bizar leuk als je hem even door hebt.

Follw.it, Trakt.tv, wat heb ik gekeken op mediacenters..

Door CZero op dinsdag 8 maart 2011 12:29 - Reacties (19)
CategorieŽn: Mediacenter, Techniek, Views: 4.907

(Ik heb een korte update geschreven over dit verhaal)

http://follw.it/badge/Light400x80/CZero.png
Een tijdje terug kwam Rob ineens op de proppen met dit nieuwe speeltje: Follw.it. Veel mensen gebruiken al WhatiWatch.net, GetGlue etc. Ik wil dat allemaal ook best graag, maar ik wil wel dat het autometotisch gebeurt, zoals dat hoort. Sure, met de hand moet kunnen, maar met name de TV series wil ik graag gewoon gesynched hebben. Helaas is er nog steeds niet 1 site to rule them all. Mijn bevindingen tot zover dus maar even op een rij!
http://trakt.tv/user/CZero/widget


Wat wil ik? Het doel!

In xbmc, mediaportal en andere pakketten voor de mediacenters is het altijd erg prettig dat het pakket bijhoudt wat je gekeken hebt. Het navigeert prettig en met de seizoenswisselingen tussen de vele series, maar ook de vele films die voorbij komen, is het erg handig om snel te zien waar je gebleven bent. Dit vind ik dan ook een bijzondere fijne feature. Maar de pech is dat je dit bij een herinstallatie kwijt bent.

Zou je de moeite doen om je database te backuppen ben je nog steeds nergens als je echt van platform wisselt, van xmbc naar mediaportal of omgekeerd bijvoorbeeld. Daarnaast hoeft het ook niet altijd succesvol te zijn geweest wanneer je tussen versies switched.

Dit practische probleempje heeft me op het spoor van de vraag gezet: hoe zorg ik dat ik installatie of pakket onafhankelijk weet waar ik gebleven ben :).

Spoiler: Het is me nog niet gelukt, maar het komt eraan! :)

Automatisch is voor mij de hamvraag. Ik wil het niet bijklikken op mijn iPad of dat soort onzin, ik wil het geautomatiseerd hebben. Ik zie op dit moment 2 systemen die er bijna zijn: Trakt.tv en Follw.it.

Follw.it: Deze site is een side-project van Moving Pictures, de populairste filmplugin van Team Mediaportal. Hij heette dan ook eerst Moving Pictures Social. Ze hebben een 2 weg api gemaakt die gebruikt kan worden om hun database bij te werken "Ik heb dit gekeken", maar ook om hun database te raadplegen: "Heb ik dit gekeken?". Omdat de API fantastisch blijkt te werken en ze het graag ook voor series en anderen mogelijk willen maken hebben ze dit project afgesplitst naar Follw.it, om te onderstrepen dat het niet alleen voor Moving Pictures hoeft te zijn. Zelfs niet eens alleen voor films. Ze zijn dan ook hard aan het ontwikkelen.
Leuk voorbeeld was dat ik een tijd terug de film "The tourist" gekeken heb in de bioscoop. Een maand later had ik deze ook binnen. Toen hij binnenkwam werd hij door mijn Mediaportal middels de follw.it plugin meteen op Watched gezet, omdat ik op de site al had aangegeven de film gezien te hebben. Hoe gaaf is dat? :)

Op dit moment ondersteund Follw.it helaas nog geen series, alhoewel dit op het punt staat live te gaan, er wordt dus hard aan gewerkt. Ook lijkt Follw.it op dit moment getrouwd met Team Mediaportal. Daar is het dan ook geboren, maar hij is open. Ik vond het dus jammer om bijvoorbeeld op het XBMC forum nog geen aankondigingen te zien van het gaan ondersteunen hiervan. Ik hoop wel dat dit gaat komen, de API is open en vriendelijk, XBMC is dus van harte welkom. Op dit moment is Follw.it dus enkel beschikbaar voor Mediaportal gebruikers.

Trakt.tv: Deze plugin/site ondersteund al zowel films als series en hij wordt ondermeer ondersteund door XBMC, Mediaportal, Boxee en Plex. Helemaal fantastisch, dan zijn we er dus! :) Nou, nee... :(
Helaas ondersteund Moving Pictures in mediaportal het film gedeelte nog niet. Dit zal vast snel toegevoegd worden, aangezien de discussie daarover al loopt op het forum. Het komt er dus wel aan. Maar dan komen we bij een groter probleem aan, waar ik echt van baal (maar waarvan ik wel verwacht dat het ook opgepakt zal worden): de api van Trakt.tv is ťťnweg. Je mediacenter kan wel aan de site vertellen wat je gekeken hebt, maar niet vragen wat je gekeken hebt. Dat is echt zonde: wanneer je zou herinstalleren of switchen van software moet je dus met behulp van de site zelf aangeven wat je al gekeken hebt in je mediacenter naar keuze. Nu is dit overigens goed te doen, beter dan op basis van je geheugen, dus het is wel een oplossing.

De overige mogelijkheden op het net heb ik nog geen geautomatiseerde systemen van gezien waardoor ik ze niet eens in beschouwing heb genomen (GetGlue, WhatIwatch.net, etc.). Ik denk dat dit op het moment de runners-up zijn, maar ik sta natuurlijk open voor alternatieven!

Onderaan het artikel op mijn eigen blog vind je een tabel met een overzichtje, aangezien tabellen en BB-code geen vriendjes zijn..

Ubuntu 10.10 op Samsung NC20

Door CZero op zondag 30 januari 2011 15:04 - Reacties (13)
CategorieŽn: Linux, Techniek, Views: 3.653

Ik ben een Linux nono. Ik kan niets met Linux en over de jaren heb ik vele pogingen gedaan om daar een verandering in te brengen. Helaas liep ik dan altijd vast op Windows applicatie afhankelijkheden (van mezelf) of hardware ellende. Ondertussen heb ik de cyclus weer een keer vol gemaakt: Ik wil Linux proberen en denk dat ik op mijn netbook geen speciale noodzaak meer heb voor Windows applicaties. Hoogste tijd dus weer?

http://steph.taizer.net/wp-content/uploads/2011/01/ubuntu-logo1-260x300.jpg

2 weken later was ik het eigenlijk weer beu. Waarom treft mij altijd dit ongeluk? Een Ubuntu installatie is makkelijk en werkt goed out of the box. Ik heb 1 simpele windows app die ik graag onder Wine wil draaien en verder is alles wat ik nodig heb of graag gebruik ook voor Linux beschikbaar. Helaas blijkt het weer feest te zijn: Wine gebruikt 3D en 3D crashed Ubuntu. Dagen zoeken op google bevestigd dat VIA voor de Chrome chipset inderdaad gewoon geen recente drivers heeft uitgebracht. Het enige alternatief lijken openchrome drivers, welke in 3D crashen.

Oftewel wederom hetzelfde feestje: hardware die niet ondersteund wordt. Succes.

Na veel vloeken en re-installs heb ik echter voor deze toch wel heel generieke laptop een oplossing gevonden. Natuurlijk is niets hiervan mijn eigen werk, maar ik zou graag NC20 bezitters helpen door deze gevonden en gebruikte info hier samen te vatten!

Driver

Al wat je nodig hebt is immers een werkende driver. De laatste werkende driver van VIA was voor Ubuntu 10.04. Gelukkig niet compatible met Ubuntu 10.10. Iemand op het Ubuntu forum heeft echter een aangepaste driver gemaakt door een of andere beta met VIA toch om te zetten naar een installeerbaar pakketje. Je zou zeggen dat je dit dan makkelijk vind online, maar dat bleek niet het geval.

Hier dus domweg de links:

In deze post vind je de drivers.
In deze post vind je de stap voor stap installatie uitleg.